top of page
Search
  • Writer's pictureNea Mikkola

Ota Instagram Reels -ominaisuus käyttöön

Sosiaalisen median alustat kehittyvät kokoajan ja saavat uusia ominaisuuksia. Niiden käyttämisen opettelu voi tuntua vaivalloiselta ja aikaavievältä työltä, varsinkin kun pienyrittäjällä on miljoona muutakin asiaa mihin keskittyä. Uusien ominaisuuksien haltuun otto kuitenkin kannattaa, sillä algoritmit suosivat juuri niitä käyttäviä tilejä. Toisin sanoen, ominaisuuksien käyttö lisää näkyvyyttäsi sovelluksessa ja tavoitat laajemman yleisön. Taituriksi ei synnytä yhdessä yössä, ei tarvitsekaan syntyä - Tärkeintä on, että aloitat.



Instagram kelat
Reelsien eli kelojen käyttäminen on vaivatonta alun opettelun jälkeen.


Mikä on Instagram Reels?


Reelist eli kelat ovat Instagramin vastine Tiktok-sovelluksen lyhyille videoille. Yhden kelan maksimi pituus on 90 sekuntia eli 1,5 minuuttia. Videoiden tarkoitus on hauskuuttaa ja viihdyttää, taikka kertoa hyödyllisistä vinkeistä. Yrityksen markkinointiin ne ovat erinomainen väline, sillä ominaisuus on maksuton. Sinun ei myöskään tarvitse maksaa tekijänoikeusmaksuja videon taustalla pyörivästä musiikista, jos lisäät sen suoraan applikaation eli Instagramin itsensä kautta.



Miksi käyttäisin Instagram keloja?


Tiktokin huima suosio on osoittanut videoiden ylivertaisuuden pelkkiin yksittäisiin kuviin tai kuvakaruselleihin verrattuna. Videoihin mahtuu enemmän sisältöä ja saat tehtyä niistä näyttävämpiä helposti lisättävien filttereiden sekä tehosteiden avulla. Koska Reelsien alkuperäinen tarkoitus on viihdyttää, videoiden ei tarvitse olla ammattilaistasoa tai vakavalla mielellä väännettyjä. Kauniin videon voi kuvata omalla puhelimella, lisätä taustalle aiheeseen sopivan musiikin ja kertoa asian pääpointit muutamalla lauseella. Näin videosi on valmis julkaistavaksi.

Miten hyödynnän Reelsiä markkinoinnissa?


Vain mielikuvitus on rajanasi. Rakenna esimerkiksi visuaalisesti miellyttävä tausta, jonka päälle asetat tuotteesi. Lisää päälle tekstiä, jossa esitellään tuotteen tärkeimmät ominaisuudet. Mikäli tarjoomasi on palvelu, kokoa yhteen lyhyitä klippejä yritystilastasi ja liitä ne sovelluksen avulla yhdeksi videoksi. Tunnelmallinen musiikki ja kimalteva efekti tuo lisäloistoa kelallesi ja välittää miellyttävää kuvaa palvelustasi.



Tarvitsetko tukea Instagram Reelsin opetteluun? Novak järjestää sinulle tai tiimillesi valmennuksen, jossa opetellaan videoiden tekemisen perusteet ja valetaan itsevarmuutta omaan tekemiseen. Ota yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse taikka viestillä.

64 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page